(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Catch me if you can !

2024

Run out

2024

Versleten gymschoen

Recuerdos de la Alhambra

2021

Dit werk is een herinnering aan het prachtige AlHambra in Spanje en tevens de titel van Francisco Tárrega's prachtig gecomponeerde melancholische gitaarmuziek. Beide waren een inspiratiebron tijdens het maken van dit schilderij.

Meknes

2020

Poort Mausoleum Meknes

Nah-Nah

2020

Nah Nah Dit is de naam van Marokkaanse thee met muntblaadjes. Weet dat voor de Marokkanen de thee moet schuimen! Giet de thee in het glas en gooi de thee terug in de pot en giet deze vanaf grote hoogte terug in het glas. Hoe meer schuim, hoe beter! Voor mij was het een bron van inspiratie om het resultaat van deze ceremonie te schilderen met het gevoel van de warmte van de zon

A square meter of Andalusia

2019

''A Square meter of Andalusia" werd door de jury geselecteerd voor de Chelsea International Fine Art Competion Exhibition 2020-2021 Agora Gallery New York  https://nyartcompetitions.com/cifac/results-2020/ Daarnaast behoorde het werk tot de 50 door de vakjury genomineerde schilderijen van de wedstrijd 'schilderij van het jaar 2019' Het verbeeld een vierkante meter oude tegelmuur in Andalusie ( Zuid Spanje). Dit soort tegels zijn een tastbare bijdrage van de Moorse islamitische cultuur.  

Babouche

2018

Babouche werd door de jury geselecteerd voor de Chelsea International Fine Art Competion Exhibition 2020-2021 Agora Gallery New York  https://nyartcompetitions.com/cifac/results-2020/ Daarnaast behoorde het werk tot de 50 door de vakjury genomineerde schilderijen van de wedstrijd 'schilderij van het jaar 2018' Het schilderij verbeeldt typisch Marokkaanse Babouche ( sloffen)

Lost identity?

2018

De witte vlag is tegelijk neutraal qua identiteit maar symboliseert ook overgave in tegenstelling tot de strijd waarmee het kunnen behouden van identiteit lijkt samen te hangen en dat juist niet ‘neutraal’ wil zijn.

'Lost identity?'

2017

De witte vlag is tegelijk neutraal qua identiteit maar symboliseert ook overgave in tegenstelling tot de strijd waarmee het kunnen behouden van identiteit lijkt samen te hangen en dat juist niet ‘neutraal’ wil zijn. De ironie is dat wit alle kleur in zich herbergt zonder enige strijd. De witte vlag is bekend als teken van overgave. Islam betekent bijvoorbeeld letterlijk 'overgave aan God'. Overgave als tegenhanger van afscheiding en onderscheiding. De gekleurde vlag en zelfs de zwarte vlag  creert een 'eigen' identiteit en vormt een middel om een volk, een groepering te binden en daarmee symbolisch te onderscheiden van anderen.   Zodra er angst is voor verlies van identiteit is er een behoefte aan behoud van identiteit en worden identificaties belangrijker. Zie ook het ‘je suis Charlie’ dat massaal werd ingezet op facebook (over de profielfoto en foto in de kleuren van de Franse vlag). Een soort van symbolische identificatie met de slachtoffers die zouden staan voor ‘vrijheid’ en het gedeelde gevoel van de bedreiging die vrijheid te verliezen en een protest en strijd voor het behoud ervan. Deze reactie zie ik als een onderdeel van de tijdgeest die zich sterk focust op  de de angst voor verlies van  identiteit en vrijheid. 

My garb

2017

geen omschrijving  

My memories

2017

Werd door de jury geselecteerd voor de Chelsea International Fine Art Competion Exhibition 2020-2021 Agora Gallery New York https://nyartcompetitions.com/cifac/results-2020/ Daarnaast behoorde het werk tot de 50 door de vakjury genomineerde schilderijen van de wedstrijd 'schilderij van het jaar 2017'    

Blue Jeans

2016

Symbool voor vrijheid en rebellie? De vergankelijkheid van de symboliek voor  ‘vrijheid’ als identiteit.  
Een merk is en was bepalend voor de groep waarmee je je identificeerde
Was je een ‘Lee’, een ‘Wrangler’ of een ‘Levi’s’ ?  
Of zegt je dit al niets ( meer)?

''blue jeans"  behoorde tot de 50 door de vakjury genomineerde schilderijen van de wedstrijd 'schilderij van het jaar 2016'

Left behind

2016

Een tweeluik dat niet naast elkaar hangt maar ieder aan een een andere zijde kan worden gehangen De houdbaarheidsdatum van de trend bepaalt de betekenis van een kapotte jeans     VERKOCHT (ITALIE)

Right behind

2016

Een tweeluik dat niet naast elkaar hangt maar ieder aan een een andere zijde kan worden gehangen.   VERKOCHT ( ITALIE)  

The Blues ( van V&D)

2016

We identificeren ons met merken: dit werk toont de vergankelijkheid ervan ( The blues van V&D)

The Blues ( van V&D)

2016

We identificeren ons met merken. In dit werk associeer ik deze merken met de vergankelijkheid ervan. V&D was in Nederland een begrip. Het warenhuis werd in 1887 opgericht, een merk waarmee je opgroeide: iets waarvan je verwacht dat het er altijd is en zal zijn maar op 31 december 2015 ging de keten failliet.   De populariteit van dit typische Nederlandse warenhuis nam af. 
Het merk werd steeds meer gezien als ouderwets, gedateerd maar toen het faillissement eenmaal een feit was leidde het kopen van de allerlaatste broeken en bloesjes tot gevoelens van melancholie en rouw bij personeel en klanten: the blues van V&D

Wrapped up

2015

wrapped up 

Hidden

2014

Hidden

Folded

2013

folded

geen titel (2)

2013

geen omschrijving

Sunset Malaysia

2013

VERKOCHT ( ITALIE)

Tatter

2013

VERKOCHT ( NEDERLAND)