Serie werken geinspireerd op de moorse cultuur

uit 2018 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

A square meter of Andalusia

2019

''A Square meter of Andalusia" werd door de jury geselecteerd voor de Chelsea International Fine Art Competion Exhibition 2020-2021 Agora Gallery New York  https://nyartcompetitions.com/cifac/results-2020/ Daarnaast behoorde het werk tot de 50 door de vakjury genomineerde schilderijen van de wedstrijd 'schilderij van het jaar 2019' Het verbeeld een vierkante meter oude tegelmuur in Andalusie ( Zuid Spanje). Dit soort tegels zijn een tastbare bijdrage van de Moorse islamitische cultuur.  

Recuerdos de la Alhambra

2021

Dit werk is een herinnering aan het prachtige AlHambra in Spanje en tevens de titel van Francisco Tárrega's prachtig gecomponeerde melancholische gitaarmuziek. Beide waren een inspiratiebron tijdens het maken van dit schilderij.

Babouche

2018

Babouche werd door de jury geselecteerd voor de Chelsea International Fine Art Competion Exhibition 2020-2021 Agora Gallery New York  https://nyartcompetitions.com/cifac/results-2020/ Daarnaast behoorde het werk tot de 50 door de vakjury genomineerde schilderijen van de wedstrijd 'schilderij van het jaar 2018' Het schilderij verbeeldt typisch Marokkaanse Babouche ( sloffen)

Nah-Nah

2020

Nah Nah Dit is de naam van Marokkaanse thee met muntblaadjes. Weet dat voor de Marokkanen de thee moet schuimen! Giet de thee in het glas en gooi de thee terug in de pot en giet deze vanaf grote hoogte terug in het glas. Hoe meer schuim, hoe beter! Voor mij was het een bron van inspiratie om het resultaat van deze ceremonie te schilderen met het gevoel van de warmte van de zon

Meknes

2020

Poort Mausoleum Meknes